Ключът към бъдещето е в интегрираните ИТ системи

Ключът към бъдещето е в интегрираните ИТ системи
21 април 2016

Информационните технолoгии могат да осигурят по-добър и организиран живот на хората. Изграждането на „умни градове” е процес, който се развива в цял свят, като целта му е чрез интегрирани ИТ решения да бъде създадено дигитално гражданство. Това споделихме по време на конференцията Webit Festival, която се проведе на 19-20 април в „София Тех Парк”. По време на форума за технологии, иновации и инвестиции представихме визията на Телелинк за развитие на дигитално гражданство.
Най-стратегическият ход, който трябва да се предприеме, за да може обществото да се възползва от напредъка в ИТ сектора, е интеграцията между различните системи. Ключова роля в този процес има и законодателството, което трябва да е в ритъм с модернизацията в градовете, обясни Стефан Малиновски – ръководител „Проекти“ в Телелинк, който взе участие в една от дискусиите.
Телелинк вече успешно разработи и внедри няколко проекта за интелигентни транспортни системи (ITS) в България. Сред тях са интелигентното управление на светофари, приоритетното пропускане на градския транспорт и др., които всеки ден облекчават трафика в големите градове у нас.
„Развитието на информационните технологии в България не е просто бизнес, а кауза за нашата компания. Ние се стремим да подкрепяме младите предприемачи, да ги стимулираме да се развиват в България. Телелинк насърчава internal entrepreneurship (предприемачеството вътре в компанията) чрез създаване и развиване на иновативни проекти. Освен с интелигентните транспортни системи, надграждаме опита си и в здравния сектор, където внедряваме модерни технологични решения. Нашата мисия – да създадем подходяща среда за обмяна на опит и подходящ бизнес климат между местни и чуждестранни компании, ни води напред всеки ден. Подпомагането на бизнес средата и екосистемата на предприемачество и иновации може да бъде гръбнакът на развитие на новата икономика на нашата страна. Да задържим и дори да върнем таланта в България!”, заяви Любомир Минчев, собственик и основател на Телелинк.
С цел подкрепа на иновативните стартиращи предприемачи г-н Минчев се включи като съучредител на голямата награда от 200 000 евро за старт-ъп бизнес. Тя бе връчена на една от младите компании, представени на Webit Festival в София.

Назад